p2p1החיבור החיוני הוא החלק הראשון של הסדרה ״הכח להיות הורה״.  בשנים האחרונות, יותר ויותר הורים החלו מכירים את המושג "היקשרות". אנו יודעים כיום שמושג זה הוא רחב ומרחיק-לכת יותר משסברנו בעבר. קורס זה מעניק להורים פרספקטיבה ותובנה עמוקה בהבנת ההקשר של יחסים נכונים (קשר היקשרותי) עם הילדים ומדוע הקשר זה הוא מקור הסמכות עבור ההורה המאפשר לו לעזור לילדו לגדול ולהפוך למבוגר אכפתי, אחראי ועצמאי.  במשך שמונה מפגשים נתמקד במערכת יחסים ילד – הורה כהקשר החיוני לגידול ילדים.
לפרטים נוספים אודות הסדרה המלאה לחצו כאן: הכח להיות הורה.

לרישום לקורס לחצו כאן >>> 

מטרת הקורס

המטרה העיקרית היא להחזיר את האינטואיציה הטבעית להורים באמצעות חיזוק מערכת היחסים הורה – ילד: כיצד קשר זה נועד להתפתח, מה עלול להשתבש, מדוע הורים חשובים יותר מחברים, כיצד לטפח את ההקשר של חיבור, כיצד להשיב את לבבות ילדינו במידה והקשר נפגם או נותק, ועוד. בנוסף, הקורס מציג שנים עשר קווים מנחים לאסטרטגיות משמעת שידידותיים מבחינה התפתחותית ושומרים על מערכת היחסים בין הילד להורה.

מנושאי הקורס

מנושאי הקורס:

  • כיצד היקשרות הורה ילד מעניקה להורה את הכח שהוא צריך כדי להשפיע על ילדיו
  • הבנת ההבדל בין סמכות הורית טבעית לעומת סמכות הורית מאולצת
  • מדוע ״העמדה בפינה״, ״שליחה לחדר״ ועונשים נוספים משיגים את התוצאה ההפוכה
  • כיצד להבין ולטפל בהתנהגות בלתי רצויה מבלי לחבל במערכת היחסים
  • תובנה באינסטינקט רצון הנגדי וכיצד לטפל בו
  • להפוך את התיאוריה של ההתפתחות וההיקשרות לאינטואיציה טבעית
  • להחזיר אותך ההורה למקום הנכון בחיי ילדיהם
  • לספק הבנה עמוקה אודות היקשרות ילדים בני כל הגילאים
  • להפוך את ההורות לקלה יותר וטבעית ככל האפשר
  • להגביר את יכולת ההורה לחשוב באופן ביקורתי על ייעוץ וספרות להורים
  • ליישם שיטות של משמעת ידידותיים להתפתחות ובטוחים להיקשרות
  • לספק מודל של התערבות שלא מקלקל את מערכת היחסים בין הורה וילד

סיליבוס הקורס

מפגש 1: הכח הטבעי של ההורה

מדוע ילדים צריכים להימצא במערכת יחסים נכונה עם המבוגרים האחראים להם, כיצד מערכת יחסים זו מקלה על גידול הילדים, מהי היקשרות וכיצד היקשרות זו מאצילה כוח טבעי להורה להשפיע על ילדיו, השלכות אובדן כח טבעי זה, מקור הסמכות ההורית הטבעית וחשיבותה.

מפגש 2: התפתחות מערכת היחסים

כיצד מערכת היחסים ההיקשרותית מתפתחת, מה מעכב העמקת מערכת יחסים זו, בעיות התנהגות הקשורות במערכת היחסים, אמצעי משמעת נפוצים והשפעתם על מערכת יחסים היקשרותית.

מפגש 3: איסוף וגישור – אתחול האינסטינקט לחיבור

כיצד לרתום את הכוח הטבעי של ההיקשרות, כיצד יוצרים הקשר (קונטקסט) של היקשרות, מדוע ילדים צריכים להיות מחוברים לפני שניתן להנחות ולכוון אותם, דרכי התמודדות עם תקריות של התנהגות לא רצויה, תופעת ילדי אלפא – כשהילדים מתעקשים להוביל וכיצד מחזירים את ההובלה לידיים שלנו.

מפגש 4: היקשרויות מתחרות

יש מי שמתחרה בנו עבור תשומת לבו של הילד, מהי היקשרות מתחרה וכיצד היא מתפתחת, מה המשמעות המודרנית של הביטוי ״דרוש כפר לגדל ילד״, יצירת כפר מודרני, זיהוי היקשרויות מתחרות וניטרולן.

מפגש 5: הגנה על מערכת היחסים

כיצד לבצע את עבודת ההורות יחד עם הגנה על מערכת היחסים, מילוי הצרכים הרגשיים של הילדים, הובלה במערכת היחסים, תפקידן של סדר וגבולות בטיפוח מערכת היחסים והגנה עליהן, משמעת בטוחה שאינה מזיקה ליחסים ושומרת על לבו הרך של הילד.

מפגש 6: אגרסיביות

התמודדות עם אגרסיביות באופן שאינו מאיים על מערכת היחסים, מה מניע ילדים לתוקפנות, פתרון התפתחותי וארוך טווח לתוקפנות, כיצד נגן על מערכת היחסים עם הילד מנזקי התוקפנות.

מפגש 7: התנגדויות ורצון נגדי

מדוע ילדים אינם משתפים פעולה, מה מניע ילדים להתנגד, מניין מגיע הרצון הנגדי, הטעות הרווחת ביחס להיעדר שיתוף פעולה, שבע דרכים להגן על היחסים מפני הרצון הנגדי. דרכים להגברת שיתוף הפעולה של הילד יחד עם צמצום הלחץ והכפייה המורגש על ידו.

מפגש 8: משמעת בטוחה

איך לעשות שימוש בהשלטת משמעת בטוחה להיקשרות וידידותית מבחינה התפתחותית. 12 אסטרטגיות לאכיפת סדר. איך לאחוז בילדינו.

הרשמה לקורס החיבור החיוני / הכח להיות הורה א׳