Pic-Neufeld-Homeד״ר גורדון ניופלד הוא פסיכולוג קליני והתפתחותי, מוונקובר קנדה עם מעל ל – 40 שנות ניסיון עם ילדים ונוער ואלה שאחראים להם.

הוא מומחה בנושא התפתחות ילדים, מרצה בינלאומי, מחבר רב מכר (אחזו בילדיכם) ופרשן מוביל של הפרדיגמה ההתפתחותית.  לד״ר ניופלד מוניטין רחב היקף אודות היכולת שלו להבין ולהסביר בעיות מורכבות ולפתוח דלת לשינוי אמיתי, עמוק וארוך טווח.

בעבר עסק בהוראה באקדמיה ובטיפול בקליניקה פרטית, כעת הוא מקדיש את עיקר זמנו להוראה והכשרת אחרים, כולל מחנכים ומטפלים.

מכון ניופלד שהוא ייסד הנו ארגון צדקה בינלאומי המוקדש ליישום המדע ההתפתחותי למטלת גידול ילדים.  ד״ר ניופלד מופיע לעתים קרובות ברדיו ובטלוויזיה.

הוא אב לחמישה ונכון להיום – סב לששה.

גישתו התיאורטית ותרומתה

ד״ר ניופלד נחשב פרשן מוביל של הגישה ההתפתחותית.  הוא מספק מודל מקיף וקוהרנטי שהתפתח משנים ארוכות של סינתזה וזיקוק עד למהות.  התוצאה היא גישה התפתחותית אינטגרטיבית המושרשת בפסיכולוגית עומק, מעוגנת בפרדיגמה ההתפתחותית, רוויה בתיאוריית ההיקשרות ועולה בקנה אחד עם המחקר העדכני ביותר במדעי המוח.  בנוסף, גישה זו עברה שכלול ושיפור במשך 40 שנות פרקטיקה, הדרכה הורית והתבוננות אישית.  בעולם של ידע מקוטע, מינוח אזוטרי, אסטרטגיות שמנותקות מהרקע הפילוסופי שלהן וגישת ה׳סמורגסבורד׳ לטיפול, גורדון ניופלד הוא הקלה מבורכת.  המודל ההתפתחותי האינטגרטיבי שלו היא אלטרנטיבה מרעננת לשיטה הקוגניטיבית – התנהגותית הרווחת כיום, כמו גם לגישת האבחון וההפרעה הרפואית.  יש למודל שלו השלכות ברורות ועמוקות בהורות והוראה, כמו גם בטיפול.  במילותיו של פסיכולוג עמית אחד, ״ייחודו של גורדון הוא שבתקופה של התמקדות שטחית והתמחות בפרטים, הוא חודר לעומק ומספק את התמונה הגדולה.  הוא מוביל אותנו לדרך חשיבה וראייה שחודרת את המהות של הדברים וכתוצאה פותח דלתות לשינוי״.

  • פיתח תיאוריות מהפכניות אודות אגרסיביות, רצון נגדי, בריונות וחרדה שזכו להכרה לאומית ובינלאומית
  • פיתח תיאוריית התקשרות מקיפה הכוללת ששה שלבים בהתפתחות היכולת למערכת יחסים
  • פיתח את המבנה של קוטביות שמסביר הן את הדינמיקה של ביישנות והן את הדינמיקה של ניתוק הגנתי, הבנה של המימד של אלפא/תלות שמסביר מגוון רחב של תופעות כולל בריונות ואת הקושי ההולך וגובר של קושי בהורות והוראה לילדי אלפא.

מודל ההיקשרות שלו הינו אוניברסלי ביישומיותו (מבוגרים וילדים, בית ובית הספר).  למרות שתיאוריות חלוציות מוקדמות של היקשרות (כמו ג׳ון בולבי, קונרד לורנז והארי הרלו) היוו את ההשראה למודל שלו, המודל שלו כולל בתוכו גם תיאוריות אחרות לחיבור אנושי וכן מחקרים עדכניים במדעי המוח בהם הדחף לקרבה בולט.  תלמידים מוצאים את המודל ההיקשרותי של ניופלד בהלימה גבוהה עם המסורות התרבותיות שלהם ושהמודל מספק את היסודות הרעיוניים לאינטואיציה טבעית.  הם גם מוצאים במודל זה חידוש מרענן, נטול שפה אזוטרית שכיום מציפה את תחום התפתחות הילד ובכך הופכת תחום זה לנגיש למבוגרים הזקוקים למודעות אודות היקשרות, התפתחות ומערכות יחסים.

נקודות עיקריות בביוגרפיה

נקודות ביוגרפיה עיקריות

  • בוגר לימודי תואר ראשון מאוניברסיטת וויניפג ולימודים מתקדמים מאוניברסיטת B.C (בריטיש קולמביה).  את הדוקטורט הוא קיבל בשנת 1975 בתחום פסיכולוגיה קלינית והתפתחותית.  הוא זכה בפרסים עבור הישגיו האקדמיים (Governor General's Medal) ועבור עבודת הדוקטורט (BC Psychologists Award).
  • הוא לימד קורסים פופולריים ביותר בתיאוריות באישיות, פסיכולוגיה התפתחותית ומערכת יחסים הורה – ילד באוניברסיטת BC במשך כעשרים שנה.  החשיפה הרחבה לתיאוריה ומחקר אקדמיים סיפקו יסודות איתניים למה שהפך עם הזמן לתיאוריה מקיפה משלו להתפתחות האנושית.
  • הוא עבד בפסיכולוגיה משפטית במשך שנים, עם התמחות בתחום של עבריינים צעירים ואלימים.  העיסוק שלו בתרבות של אגרסיביות ואלימות הניעו אותו לנסות להבין דינמיקה אפלה זו מהפנים אל החוץ ולבסוף הביא לתיאוריה מהפכנית אודות אגרסיביות.
  • עבד כתרפיסט ויועץ מעל 40 שנה (עכשיו בפנסיה), מחלוצי גישת ההדרכה ההורית כאמצעי טיפול בילדים.  גישה זו מתמקדת בסיוע להורים להפוך למענה עבור ילדיהם, ללא קשר למוצא ההתנהגות הבעייתית.  גישת ההדרכה ההורית מחזירה את ההורים למושב הנהג בהקשר של גידול ילדיהם.  כעת הוא מכשיר תרפיסטים אחרים בגישה טיפולית זו.
  • חיבר (בסיוע עמיתתו גאבור מאטה) את רב המכר ׳אחזו בילדכם׳ בשנת 2004, הוצא לאור על ידי Knopf קנדה ועל ידי Random House ניו יורק.  הספר הוא אודות תפקידם המרכזי של מעכות היחסים של ילדים למבוגרים האחראים להם, בשביל התפתחותם הבריאה של הילד וכן בשביל גידול הילד ביתר קלות ויעילות.  הספר יצא לאור בשנית בשנת 2013 עם תוספת של שני פרקים אודות גידול ילדים בעולם הדיגיטלי.  הספר יצא לאור ביותר מ – 15 שפות.
  • פיתח תיאוריה מקיפה כיצד ילדים מביאים לידי ביטוי את הפוטנציאל האנושי שבהם ואת תפקיד המבוגרים בתהליך זה.  תיאוריה זו מבוססת על מדעי ההתפתחות וההיקשרות ומסבירה בעיות ותופעות שבלעדי הסינתזה בין גישות אלו, לא ניתן לספק הסבר מספק.  מהדינמיקות המוסברות על ידי גישה זו:  אגרסיביות, ביישנות, בריונות ורצון נגדי.  עבודת חייו נקראת בעיני אחרים כגישה ההתפתחותית – היקשרותית של ניופלד.
  • קיבל את פרס Circle of Courage בשנת 2006 מארגון Reclaiming Youth International על שדיבר אודות התפקיד המרכזי של מערכת יחסים בהקשר של טיפול וחינוך ילדים ונוער.  הפרס גם ניתן כהכרה על ההלימה בין הגישה ההתפתחותית – היקשרותית של ניופלד לערכים הבסיסיים של האבוריג׳נים של שייכות, נדיבות, שליטה ועצמאות.
  • ייסד תכנית הכשרה אישית ב – 2006 לאחר ששוכנע על ידי קבוצה הולכת וגדלה של מנחים ומטפלים שרצו ללמוד אתו באופן אינטנסיבי יותר.  תכנית זו הפכה למכון ניופלד (רשומה בקנדה כארגון צדקה ללא מטרת רווח) והפך למכון המלמד בשבע שפות ומכשיר את אלה שרוצים להנחות את הקורסים של ניופלד וספק תמיכה למטפלים ביישום גישה זו דרך הדרכת הורים.
  • יצר מעל עשרים קורסים שעסוקים בהבנת ילדים מהפנים אל החוץ ומיועדים לכלל המבוגרים האחראים להם.  חלק מהקורסים נלמדים באקדמיה וחלק מתורגמים לשפות אחרות.  הורים, מורים ומטפלים יכולים להשתתף בקורסים האלה באופן מקוון בכל רחבי העולם.
  • התייחס לנושאים הקשורים להתפתחות ורווחת הילד במספר קונגרסים ואירועים בינלאומיים, כולל ביפן, מקסיקו, ישראל, שוודיה, רוסיה, אוקראינה, פורטוגל, גרמניה, אוסטריה, שווייץ, בלגיה, פולין והאיחוד האירופאי.
  • העביר נאום מפתח במגוון רחב של כנסים העוסקים בענייני חינוך, חינוך בגיל הרך, ומעונות יום ברחבי קנדה וארה״ב.
  • סיפק התפתחות מקצועית נרחבת והשתלמויות מקצועיות ברחבי קנדה, ארצות הברית, גרמניה, מקסיקו, שוודיה, פינלנד ופולין.
  • מעורב בכמה קהילות אבוריג׳יניות בקנדה
  •  סיפק התפתחות מקצועית מקיפה ואינטנסיבית לרופאים, רופאי ילדים, תרפיסטים ואנשי מקצוע בבריאות הנפש ברחבי קנדה וארצות הברית
  • סיפק התפתחות מקצועית נרחבת לקהילות אומנה ואימוץ ברחבי קנדה

כנסים ואירועים בהם השתתף

ֿ

2015

Series of public events in Sweden and Denmark

Series of public addresses and events in Auckland and Christchurch – New Zealand

International Conference on Infants and Toddlers – Tulsa, Oklahoma

2014

The United Nations sponsored European Conference on the Family on the 20th anniversary of the UN declared international year of the family – stockholm

Series of public addresses and events in Europe and Russia

National Conference for Canadian Private Schools – Victoria, Canada

First Nations Schools Conference – Richmond, Canada

2013

National Conference for Boys and Girls Clubs Leaders of Canada – Vancouver, Canada

National 'Psychology Outside the Box' Conference – Ottawa, Canada

Parent Conference at the Omega Retreat Centre – NY, USA

International Conference on Brain & Development – Vancouver, Canada

2012

Seminar on Attention Problems for Swedish Public Television – Stockholm, Sweden

Address on Children's well-being to a working group at the European Parliament – Brussels, Belguim

First Global Conference on Home Education to participants from 26 countries – Berlin, Germany

Fourth Worldwide Meeting on Human Values to audience of 7000 and participants from 116 countries – Monterrey, Mexico

2011

Congress on the Freedom of Education in Germany and Europe – on the invitation of the Friedrich-Naumann Foundation – Berlin, Germany

2010

European symposium on Youth Delinquency at the Federal State Parliament of Saxonia – Dresden, Germany

Swedish conference on education organized by HARO – Stockholm, Sweden

International Congress on The Child & Society – Dusseldorf, Germany

European Commission on the Family – visiting keynotes on Family Relationships and Children's Well-Being to representatives of the 27 EU countries at the Family Platform EU Conference – Lisbon, Portugal

Series of public addresses and events for educators in Mexico City and Monterrey – Mexico

2009

Address at University of Bremen on "The Socialization Question: democracy, individuation and parenting" – Bremen, Germany

Swedish conference on adolescent health and wellbeing sponsored by HARO and opened by the swedish minister of Public Health – Stockholm, Sweden

Canadian National Montessori Conference – Vancouver Canada

2007

International Conference on Attachment at the Johann – Wolfgang Goethe University – Frankfurt, Germany